pensiunea-Zamolxe-Sarmizegetusa-Romania
Despre NoiEnglishTarifeCampingObiective TuristiceIstorieDistractieTraditiiImaginiRezervari
cazare-sarmisegetusa


Sarmizegetusa - localitatea actuală, s-a numit până în anul 1941 Grădiște (se pronunta Grăgișce). Românii sânt cei care au locuit aici de la ' facerea lumii' ă calendarul romănesc (anul 5508 îen.) până în anul 7518 (2010 en.). Pe parcursul istoriei au fost denumiti – daci, geti, arimi, pelasgi, hiperborei, sciti, sarmati, traci, români, vlahi, vlohi, valahi, olahi, goti, celti, cumani etc. De diferiti istorici care i-au cunoscut din povești. Și în prezent locuitorii satului Sarmizegetusa iîși spun grăgișceni

Orasul Sarmisegetusa - capitala statului dac era situată pe teritoriul orasului Hațeg de astăzi. Numele provine probabil de la Armis ( Sarmis, Hermes) un mare rege sau zeu care avea palatul regal situat pe dealul Hațegului și de la care ne-au rămas pe lângă multe legende și monede emise sub conducerea lui. Nicolae Densuseanu traduce Sarmisegetusa prin 'Sarmis egetes' (Curtile lui Hermes-Armis )
Orasul Hateg, Sarmisegetusa din vechime, este și în prezent un centru economic important la intersecția drumurilor ce leagă Transilvania, de Oltenia si Banat.
In munții Oraștiei, la Sarmisegetusa Regia, „ nu departe de capitala lor dacii au muntele sfânt – kogaion ' (cum zice Strabo) au fost construite templele de unde se făceau observații asupra astrelor pentru stabilirea calendarului și a sărbătorilor religioase pentru toată civilizația ariană. Tot acolo erau și ateliere pentru prelucrarea fierului datoritaă minereului de fier aflat la suprafață. Ulterior au fost construite cetățile

După cucerirea Daciei de către Traian, a fost construitaă pe vatra satului Grăgișce orasșul Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmisegetusa care a devenit capitala Daciei romane în perioada anilor 106-271 d.c. Probabil că romanii au avut tabăra militară amplasată la nord-vest de sat în locul care se numește acum Tăbărâșce
În anul 271(275) trupele si administrația imperială romana au fost retrase iar localitatea ramâne doar cu numele original până în anul 1941.
Grăgișcenii ca și toți locuitorii zonei și-au păstrat modul de viața si tradițiile - au mers cu oile la munte, au cultivat pamântul, au cântat colindele de Crăciun, au păstrat sărbătorile (care acum sănt creștine) au crescut cai pentru a merge la luptă, și boi pentru a ara pământul.
Nu au fost niciodată în zonă, nici nu sânt slavi, celți, cumani, tătari, goți, gepizi, gepizde, unguri, maghiari, romani de la Roma dupa relatările diverșilor istorici care nu au călcat niciodata în zon#259. Limba si obiceiurile pe care le mai putem înca vedea în zona sînt cu mult înainte de Isus sau de armata lui Traian.
Populatia locala nu a fost exterminata - dupa cum invata copiii in scolile din vestul Europei iar limba romana nu a fost inventata de poporul dac si roman(etnogeneza limbi romane)in 165 de ani - dupa cum invata copiii nostri astazi la scoala.
Tel: 0740.111601, E-mail: zamolxe.sarmisegetusa@gmail.com


pensiunea-Zamolxe-Sarmizegetusa-Romania pensiunea-Zamolxe-Sarmizegetusa-Romania

Cazare hoteluri pensiuni pe turistinfo.ro
Cazare Sarmizegetusa
Pensiunea Zamolxe Promovat pe viaRomania Cazare pensiuni hoteluri Sarmizegetusa
Centru Turistic.ro
Cazare Sarmizegetusa
Sarmizegetusa hotels Cazare pensiuni hoteluri
Sarmizegetusa Cazare Sarmizegetusa Cazare Sarmizegetusa HelloTourist.netMagazinOutdoor.ro
Cazare vile si pensiuni
Cazare Sarmizegetusa
cazare Romania - pensiuni Hunedoara